Dort vějíř
Recepty, DortyPostup Dort vějíř
Postup přípravy receptu
-
Potažen je z K2 - je to čistě bílá hmota podobná marcipánu, jdou z ní růžičky hezky tvarovat...boky dortu jsou pomazané krémem a sypané kokosem.
Krém jsem dělala z mandlového pudinku a másla 650 ml. mléka, 2 pudinky, 10 PL cukru krystalu, dávám ho do mléka rozpustit, udělám krém, ale opravdu pomalu vařím, protože pak by se mohl spálit a navíc, jak by se neprovařil, byla by cítit jakoby taková mouka pudinková, já mám el.sporák, tak to vařím na stupni č.3, ale klidně i půl hoďky.
V druhé misce rozšlehám 2 másla, přidám vychl. pudink a rozšlehám --ne šlehačem, ale MIXÉREM, nejsou tam žádné hrudky.