Vinná klobása zapečená s listovým špenátem, nivou a zakysanou smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vinné klobásy
mražený listový špenát
100 g nivy
200 ml 16% zakysané smetany
1 cibule
2 vejce
olej na vytření pekáče a osmažení cibulky
sůl pokud je třeba

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vytřeme olejem, do něj poskládáme vinnou klobásu a dáme jí zapéct do vyhřáté trouby na 200°C, až bude do růžova.

  2. Mezi tím osmažíme na oleji cibulku do světlehněda, kysanou smetanu rozšleháme s vejci a nivu nastrouháme.

  3. Vyndáme pekáček s vinnou klobásou, poklademe ji celou povoleným a roztrhaným špenátem, můžeme malinko osolit (já nesolila, niva je slaná dost), na něj dáme osmaženou cibulku, pak nastrouhanou nivu, zalijeme zakysanou smetanou s vejci a dáme znovu zapéct na 20-25 minut, až je povrch do zlatova. Krájíme na porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!