Dort srdce
Recepty, DortySuroviny
- Světlý korpus:
- 8 vajec
- 192 g cukru
- 160 g polohrubé mouky
- citronová kůra
- Tmavý korpus:
- 8 vajec
- 192 g cukru
- 160 g polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- Vanilkový krém:
- 2 vanilkové pudinky
- 500 ml mléka
- 167 g másla
- 10 lžic moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- rum
- Čokoládový krém:
- 2 čokoládové pudinky
- 500 ml mléka
- 167 g másla
- 10 lžic moučkového cukru
- 1-2 lžičky zrnkové kávy nebo rozpustné kávy
Postup Dort srdce
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a mouku. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Těsto dáme do vymazané a vysypané formy ve tvaru srdce a pečeme při 180°C skoro hodinu. Mezitím si připravíme druhé těsto stejným způsobem, jen přidáme kakao.
Krémy: V mléce uvaříme husté pudinky, které necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. K vanilkovému krému přidáme vanilkový cukr a rum. K čokoládovému krému přidáme kávu. Do máslové směsi postupně přidáváme vychladlý pudink a krém vyšleháme.
Korpusy rozkrojíme na polovinu, abychom měli 2 světlé a 2 tmavé. Tmavý korpus potřeme rybízovou marmeládou a čokoládovým krémem, položíme světlý korpus, potřeme marmeládou a vanilkovým krémem a pokračujeme stejným způsobem, abychom měli nahoře světlý korpus s krémem, který ozdobíme čokoládovou polevou.
Strany potřeme čokoládovým krémem. Ozdobíme ovocem a marcipánovými růžemi.