Pikantní fazole v chlebu

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g červených fazolí
200 g uzeného masa (plec bok)
1 pikantní klobása
2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
1 lžička papriky sladké
1 lžička papriky pálivé
1 velká cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
chilli podle chuti
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
lžíce sádla
kulatý bochník chleba (malý)

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole slijeme a dáme vařit do čisté vody s pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Solíme až po uvaření. 15 min před koncem přidáme nakrájené maso a klobásu.

  2. Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a protlak. Restujeme asi 1 min a přidáme k fazolím. Zahustíme střídkou chleba a provaříme. Komu se to bude zdát řídké, může zaprášit moukou.

  3. Dochutíme pepřem, chilli, příp. česnekem.

  4. Z chleba odkrojíme vršek a vydlabeme střídku a krátce zapečeme v troubě. Naplníme fazolemi a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!