Pikantní fazole v chlebu
Recepty, LuštěninySuroviny
- 400 g červených fazolí
- 200 g uzeného masa (plec bok)
- 1 pikantní klobása
- 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička papriky sladké
- 1 lžička papriky pálivé
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- chilli podle chuti
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- lžíce sádla
- kulatý bochník chleba (malý)
Postup Pikantní fazole v chlebu
Postup přípravy receptu
-
Den předem namočené fazole slijeme a dáme vařit do čisté vody s pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Solíme až po uvaření. 15 min před koncem přidáme nakrájené maso a klobásu.
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme česnek a protlak. Restujeme asi 1 min a přidáme k fazolím. Zahustíme střídkou chleba a provaříme. Komu se to bude zdát řídké, může zaprášit moukou.
Dochutíme pepřem, chilli, příp. česnekem.
Z chleba odkrojíme vršek a vydlabeme střídku a krátce zapečeme v troubě. Naplníme fazolemi a můžeme podávat.