Krůtí žaludky ve smetanové omáčce s hlívou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

800 g krůtích žaludků
500 g hlívy ústřičné
cibule
trocha oleje
sůl
pepř
drcený kmín
250 ml smetany
asi 50-80 g hladké mouky
popřípadě plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žaludky dáme do vody se solí a pepřem uvařit do měkka. Zvlášť na troše oleje lehce osmahneme cibulku a na ní pak osmažíme hlívu, nakrájenou na pásky. Lehce osolíme, přidáme kmín, plátek másla a poté zalijeme vývarem ze žaludků.

  2. Zahustíme moukou, rozmíchanou v troše studeného vývaru a důkladně provaříme. Už během varu přihodíme nakrájené žaludky a ke konci pak přilijeme i smetanu. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!