Kapustovo - bramborový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g nových maličkých brambor
300 g kapusty
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
3 lžíce arašídového másla
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky medu
pepř
2 rajčata
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Kel narežeme na rezance (hrubé časti listov odstránime), vložíme do misy, pokvapkáme olejom a rukami premiesime (jemne), listy zmäknú.

  2. Zemiaky narežeme na polovice, paradajky na kocky a pridáme ku kelu. Jemne premiešame. Do hrnčeka dáme jemne posekaný cesnak, nadrobno narezanú chilli papričku, arašidové maslo, sójovú omáčku, med, korenie, soľ a 4 lyžice vody.

  3. Vo vodnom kúpeli nahrejeme, aby sa arašidové maslo roztopilo. Dôkladne premiešame. Omáčka by mala mať konzistenciu majonézy, ak je príliš hustá, pridáme trocha vody.

  4. Omáčku premiešame s kelom. Necháme v chladničke asi 1 hodinu odstáť. Pred podávaním posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!