Kapustovo - bramborový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g nových maličkých brambor
- 300 g kapusty
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 3 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky medu
- pepř
- 2 rajčata
- pažitka
- sůl
Postup Kapustovo - bramborový salát
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Kel narežeme na rezance (hrubé časti listov odstránime), vložíme do misy, pokvapkáme olejom a rukami premiesime (jemne), listy zmäknú.
Zemiaky narežeme na polovice, paradajky na kocky a pridáme ku kelu. Jemne premiešame. Do hrnčeka dáme jemne posekaný cesnak, nadrobno narezanú chilli papričku, arašidové maslo, sójovú omáčku, med, korenie, soľ a 4 lyžice vody.
Vo vodnom kúpeli nahrejeme, aby sa arašidové maslo roztopilo. Dôkladne premiešame. Omáčka by mala mať konzistenciu majonézy, ak je príliš hustá, pridáme trocha vody.
Omáčku premiešame s kelom. Necháme v chladničke asi 1 hodinu odstáť. Pred podávaním posypeme pažitkou.