Dort s ovocem a šlehačkou

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
5 vajec
120 g cukru krupice
190 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
horká voda (cca 3 lžíce)
4 lžíce oleje
Krém:
750 ml šlehačky min 30%
250 g bílé čokolády (může být i tmavá)
ovoce na ozdobu
balení trubiček
sáček želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme, promícháme s práškem do pečiva a lehce vmícháme do vajec.

  2. Pečeme v olejem vymazané formě, na dno dávám pečící papír a dáme péct do předehřáté trouby, na 160°C cca 30 min. Troubu otvíráme nejdříve po 15ti min., aby těsto nespadlo. Jestli je upečené kontrolujeme klasicky špejlí.

  3. Krém: Vyšleháme šlehačku do tuha. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme zchladnout a ručně lehce vmícháme do vyšlehané šlehačky, používáme stěrku a spíš než mícháme tak jakoby převracíme, nebo jak to nazvat, aby šlehačka co nejméně spadla.

  4. Korpus prokorojíme, promažeme, lehce pomažeme i strany a vršek dortu. Necháme min hodinku v lednici ztuhnot. Začneme obkládat trubičkami, chce to trochu trpělivosti, občas totiž nedrží, tak je lepší si mašli uvázat hned a postupně vkládat trubičky pod ní a na konci více utáhnout.

  5. Po té poklademe ovocem, želatinu připravíme dle návodu na obalu a ovoce s ní mašlovačkou potřeme.

  6. Dobrou chuť:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!