Masopustní koblihy od babičky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g hladké mouky
- 250 -300 ml mléka
- 2 kostky cukru do kvasnic
- 60 g kvasnic
- 6 žloutků
- 120 g cukru
- 80 g rozpuštěného másla
- 2 špetky soli
- 3 lžíce rumu
- sůl
- olej na smažení
- ----
- povidla
- vanilkový cukr
- skořice
- citrónová kůra
Postup Masopustní koblihy od babičky
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, kvasnic a cukru necháme vykynout kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, máslo a zbytek surovin. Necháme v teple vykynout. Mezitím smícháme povidla.
Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla a těsto zabalíme do koblihy. Necháme ještě chvíli kynout.
Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme na malém plameni pozvolna z obou stran. Usmažené koblihy odkládáme na papírový ubrousek.