Domácí pizza s prosciuttem a rukolou
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 20 g čerstvého droždí
- 250 ml vody
- himálajská sůl
- Náplň:
- 1 rajčatové pyré Otma (190 g)
- 1 lžička oregana
- sůl
- 200 g mozzarelly
- 3-4 ks středně velkých žampionů
- 100 g prosciutta
- 1 hrst čerstvé rukoly
- pár lístků čerstvé bazalky
- 40 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
Postup Domácí pizza s prosciuttem a rukolou
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozpusťte ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujte hladké těsto. Vzniklé těsto dejte do fólie a nechte odležet (nejlépe několik hodin v lednici).
Těsto vyválejte (obdélník nebo kruh - můžete i rozdělit na dva díly). V misce smíchejte rajčatové pyré s oreganem a trochou soli. Touto směsí potřete vyválené těsto. Poklaďte natrhanou mozzarellou a na plátky nakrájenými žampiony.
Pečte na 180 stupňů cca 20 minut.Nakonec na pizzu poklaďte natrhané prosciutto, bazalku, rukolu a posypte parmazánem.