Domácí meruňkový džem Dr.Oetker
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg vypeckovaných a umytých meruněk
- 1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr.Oetker
- 500 g cukru
- 1 KL kyseliny citronové
Postup Domácí meruňkový džem Dr.Oetker
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci rozmixujeme meruňky a přidáme kyselinu citronovou. Obsah sáčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.
Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.