Domácí korbáčik od Ládi Hrušky z tv Nova

Recepty, Sýry

Suroviny

1 mozzarella
voda (1 hrnce)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Horkou vodu hodně osolíme - dáme do ní asi 4 lžičky soli. Sůl necháme rozpustit a do vody vložíme mozzarellu nakrájenou na menší kousky. Měla by vzniknout hladká táhnoucí se hmota.

  2. Jakmile se začnou kousky mozzarelly lepit na lžíci, je všechno připraveno k výrobě korbáčiků.

  3. Horký rozpuštěný kousek sýra nabereme na lžíci a prsty jej několikrát prohněteme do kuličky jako těsto.

  4. Pak z něj prsty taháme dlouhé provázky, které okamžitě chladíme ve studené vodě osolené asi 3 lžičkami soli. Pokud by sýr vychladl natolik, že už z něj nejde vytahovat korbáčiky, stačí ho opět ponořit na chviličku do horké vody, dokud nezměkne.

  5. Korbáčiky vyndáme ze studené vody, necháme na sítku okapat a můžeme je ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!