Domácí kečup podle časopisu gurmet
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg rajčat
- 500 g červených paprik
- 500 g jablek
- 30 g cibule
- 200 ml octa
- 20 g cukru krystalu
- 2 lžičky červené sladké papriky
- 1 lžička pálivé mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 6 hřebíčků
- 2 celé skořice
- 3 bobkové listy
- 3 feferonky
- 4 lžičky soli
- 1/2 balení konzervačního přípravku
Postup Domácí kečup podle časopisu gurmet
Postup přípravy receptu
-
Připravte si opravdu velký hrnec.
Očištěná rajčata, papriky, jablka a cibuli nakrájejte na kousky, přidejte ocet, cukr, koření, nadrobno nakrájené feferonky a sůl a vše společně vařte 1,5 hodiny.
Propasírujte hmotu přes síto do jiného hrnce a ještě následně vařte asi 20 minut.
Před ukončením přidejte 1/2 balení konzervačního přípravku.
Horké nalévejte do zavařovacích sklenic a uzavřené zabalte do deky. Kečup můžete konzumovat hned další den.