Domácí kečup podle časopisu gurmet

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg rajčat
500 g červených paprik
500 g jablek
30 g cibule
200 ml octa
20 g cukru krystalu
2 lžičky červené sladké papriky
1 lžička pálivé mleté papriky
1/2 lžičky mletého pepře
6 hřebíčků
2 celé skořice
3 bobkové listy
3 feferonky
4 lžičky soli
1/2 balení konzervačního přípravku

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si opravdu velký hrnec.

  2. Očištěná rajčata, papriky, jablka a cibuli nakrájejte na kousky, přidejte ocet, cukr, koření, nadrobno nakrájené feferonky a sůl a vše společně vařte 1,5 hodiny.

  3. Propasírujte hmotu přes síto do jiného hrnce a ještě následně vařte asi 20 minut.

  4. Před ukončením přidejte 1/2 balení konzervačního přípravku.

  5. Horké nalévejte do zavařovacích sklenic a uzavřené zabalte do deky. Kečup můžete konzumovat hned další den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!