Kuře se zeleninovou omáčkou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 500 g kuřecí masa (případně jiné libové maso)
- 5 PL bílého jogurtu
- 1 cibule
- 300 g mrkve
- 1/2 středního celeru
- rostlinný olej
- 1 lžička sladké červené papriky
- bobkový list
- nové koření
- podle potřeby špetka soli
Postup Kuře se zeleninovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujte posekanou cibulku, přidejte červenou papriku a ještě chvilku restujte (podle potřeby podlijte trochou vody). Mrkev a celer nastrouhejte nahrubo a přidejte na cibulku, restujte společně, po chvíli na zeleninu položte kuřecí maso zbavené kůže a přebytečného tuku, míchejte a maso obracejte, aby se na povrchu lehce zatáhlo.
Pak podlijte vodou nebo vínem, přidejte bobkový list a nové koření, přikryjte pokličkou a vše společně duste, až je maso měkké.
Když je maso hotové, vyjměte jej z pánve a dušenou zeleninovou směs umixujte dohladka. Pokud je tato směs příliš řídká, nechte zredukovat tekutinu ještě krátkým vařením.
Poté do zeleninového pyré vmíchejte bílý jogurt, podle potřeby dochuťte, maso vraťte do omáčky, nechte prohřát a podávejte. Vhodné jako oběd nebo večeře. V redukčním režimu je doporučena jako příloha směs listových salátů, v udržovacím režimu rýže nebo těstoviny.