Domácí jogurt - hustý

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 l mléka polotučného
5 PL sušeného mléka - polotučného (Bohemilk)
1/4 - 2/3 plechovky salka(zahuštěného slazeného mléka)-(podle toho jak chcete mít jogurt sladký)
1 bílý jogurt s živými kulturami

Postup přípravy receptu

  1. Mléko si nalijeme do hrnce a ohřejeme na cca 70 stupňů.

  2. Stáhneme ze sporáku, a přidáme salko a sušené mléko. Rozmícháme metličkou.

  3. Necháme stát, dokud mléko nezchladne na teplotu těla(max. 40st). Nesmí to být víc, protože by se veškeré kultury z jogurtu zničily.

  4. Potom do toho rozmícháme activií.

  5. Nalijeme do skleniček - do jogurtovače a necháme zahřívat tak 5 hodin. Čím delší dobu to necháte, tím bude jogurt kyselejší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!