Domácí jogurt - hustý
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 l mléka polotučného
- 5 PL sušeného mléka - polotučného (Bohemilk)
- 1/4 - 2/3 plechovky salka(zahuštěného slazeného mléka)-(podle toho jak chcete mít jogurt sladký)
- 1 bílý jogurt s živými kulturami
Postup Domácí jogurt - hustý
Postup přípravy receptu
-
Mléko si nalijeme do hrnce a ohřejeme na cca 70 stupňů.
Stáhneme ze sporáku, a přidáme salko a sušené mléko. Rozmícháme metličkou.
Necháme stát, dokud mléko nezchladne na teplotu těla(max. 40st). Nesmí to být víc, protože by se veškeré kultury z jogurtu zničily.
Potom do toho rozmícháme activií.
Nalijeme do skleniček - do jogurtovače a necháme zahřívat tak 5 hodin. Čím delší dobu to necháte, tím bude jogurt kyselejší.