Candát na víně s grilovanou cuketou a máslovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 1 candát
- 1 menší cuketa
- 150 ml tokajského vína (nebo dle vlastního výběru)
- citron
- 100 másla
- sůl
- olej
- citronový pepř
- hladkolistá petržel
Postup Candát na víně s grilovanou cuketou a máslovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Rybu očistíme, zbavíme hlavy, ocasu a ploutví. Vložíme ji na pekáček, osolíme, opepříme a do břišní dutiny vložíme plátek citronu. Obložíme ji plátky másla - z poloviny množství, podlijeme vínem a dáme do rozehřáté trouby) na 180°C. Pečeme cca 30 minut a během pečení přeléváme sosem.
Cuketu nakrájíme na větší kousky, zakápneme olejem a ogrilujeme na pánvi. Osolíme a opepříme. Hotovou rybu vyndáme z pekáčku, odstraníme páteř a upravíme na porce. Udržujeme je v teple.
Šťávu z pekáčku přecedíme do malého kastrolku a do horké zašleháme zbylé, hodně vychlazené máslo. Do vzniklé omáčky vmícháme jemně krájené lístky petržele. Na talíř rozdělíme cuketu, porce candáta a doplníme máslovo - petrželovou omáčkou. Ihned podáváme. Jako přílohu jsem zvolila vařené brambory.