Zeleninový krém se sýrem a chlebovými krutonky
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 karotky
- 1/2 většího celeru
- 2 petržele
- 2 šalotky
- 2 lžíce másla
- 150 ml smetany ke šlehání
- 150 g Goudy
- 2-3 krajíce cibulového chleba na krutonky
- olej
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- pažitka
- hladkolistá petrželka
Postup Zeleninový krém se sýrem a chlebovými krutonky
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a chvíli ji restujeme. Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny. Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme mletým pepřem.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme chléb nakrájený na kostičky a opečeme dozlatova. Sýr nastrouháme nahrubo.
Polévku rozdělíme na talíře, doplníme sýrem, krutonky a hustě posypeme jemně krájenou petrželkou a pažitkou.