Domácí jahodový džem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg jahod
500 g cukr krupice
3-4 g agaru
1 lžička citronu

Postup přípravy receptu

  1. Jahody omyjeme, zbavíme korunek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Rozmačkané jahody přendáme do hrnce. Pokud chceme docílit krásně hladké marmelády, jahody rozmixujeme. Ale někdo ji má radši s kousky ovoce.

  2. Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme kyselinu citronovou, agarový prášek a cukr. Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme.

  3. Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!