Na pánvi opečený tempeh se zeleninou a rýží

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g uzeného tempehu
1 větší jarní cibulka
30 g sterilovaných červených fazolí
75 g cukety
Chilli paprička
Snítka rozmarýnu
Sůl
100 g uvařené rýže

Postup přípravy receptu

  1. Tempeh a cuketu nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka asi 0,5 cm silná, kousek chilli papričky a rozmarýn nasekáme najemno.

  2. Rozehřejeme teflonovou pánev a bez oleje orestujeme tempeh (je dost mastný, ale pokud by se někomu jídlo zdálo suché, ať olej přidá).

  3. Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a spolu s ostatními surovinami přidáme k tempehu.

  4. Směs lehce podlijeme vodou a promícháváme. Když zelenina trochu změkne, vmícháme rýži a případně dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!