Na pánvi opečený tempeh se zeleninou a rýží
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 100 g uzeného tempehu
- 1 větší jarní cibulka
- 30 g sterilovaných červených fazolí
- 75 g cukety
- Chilli paprička
- Snítka rozmarýnu
- Sůl
- 100 g uvařené rýže
Postup Na pánvi opečený tempeh se zeleninou a rýží
Postup přípravy receptu
-
Tempeh a cuketu nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka asi 0,5 cm silná, kousek chilli papričky a rozmarýn nasekáme najemno.
Rozehřejeme teflonovou pánev a bez oleje orestujeme tempeh (je dost mastný, ale pokud by se někomu jídlo zdálo suché, ať olej přidá).
Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a spolu s ostatními surovinami přidáme k tempehu.
Směs lehce podlijeme vodou a promícháváme. Když zelenina trochu změkne, vmícháme rýži a případně dosolíme.