Žampiony plněné tofu a fazolemi

Recepty, Houby

Suroviny

3 velké klobouky krémových žampionů
1 jarní cibulka
1 lžíce oleje
80 g přírodního tofu
70 g sterilovaných červených fazolí
1 stroužek česneku
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony vydlabeme lžičkou, lehce posolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a vnitřky žampionů, lehce posolíme a asi 2 minuty opékáme. Odstavíme z ohně.

  4. Tofu nastrouháme najemno.

  5. V misce rozmačkáme fazole, které jsme propláchli a nechali okapat. Přimícháme tofu, utřený česnek a osolíme. Vše promícháme vidličkou.

  6. Vyndáme žampiony z trouby a teplotu zvýšíme na 200 °C.

  7. Klobouky naplníme směsí a vrátíme na 15 minut do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!