Dort s bezinkou a ovocem
Recepty, DortySuroviny
- 6 vajec
- 150 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 6 PL oleje
- 1 ČL prášku do pečiva
- Krém:
- 500 g vykapaného jogurtu
- 1 šlehačka 33%
- bezinkový domácí sirup
- Lemon curd ze sicilských citronů
- (popř. z obyčejných citronů)
- maliny a borůvky
Postup Dort s bezinkou a ovocem
Postup přípravy receptu
-
Z bílků vyšlehat pevný sníh s půlkou cukru, s druhou půlkou cukru vyšlehat žloutky, přidat k nim olej, nakonec sníh a žloutky smíchat vařečkou. Pozvolna vmíchat mouku a prášek do pečiva. Naplnit formu, jejíž dno je zakryto pečícím papírem. Péct v předehřáté troubě na 160° C cca 40 minut (zkusit špejlí)
Přes noc nechat vykapat tučný jogurt. Vyšlehat šlehačku a smíchat s jogurtem. Podle chuti přidat domácí bezinkový sirup Lemon curd. Nakonec dochutit cukrem.
Upečený a vychladlý korpus 2x proříznout a naplnit krémem. Na krém dát maliny. Po vychlazení dort obmazat. U spodku dortu špachtlí natřeme malinový rozvar, který je nutno přecedit.
Nahoru na dort položíme dva zmrzlinové kornouty, které naplníme ovocem. Ovoce spustíme i po stěnách dortu, stačí opatrně vtlačit do krémů. Nakonec přidat snítku z bezového keře.