Dort s bezinkou a ovocem

Recepty, Dorty

Suroviny

6 vajec
150 g hladké mouky
150 g cukru
6 PL oleje
1 ČL prášku do pečiva
Krém:
500 g vykapaného jogurtu
1 šlehačka 33%
bezinkový domácí sirup
Lemon curd ze sicilských citronů
(popř. z obyčejných citronů)
maliny a borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšlehat pevný sníh s půlkou cukru, s druhou půlkou cukru vyšlehat žloutky, přidat k nim olej, nakonec sníh a žloutky smíchat vařečkou. Pozvolna vmíchat mouku a prášek do pečiva. Naplnit formu, jejíž dno je zakryto pečícím papírem. Péct v předehřáté troubě na 160° C cca 40 minut (zkusit špejlí)

  2. Přes noc nechat vykapat tučný jogurt. Vyšlehat šlehačku a smíchat s jogurtem. Podle chuti přidat domácí bezinkový sirup Lemon curd. Nakonec dochutit cukrem.

  3. Upečený a vychladlý korpus 2x proříznout a naplnit krémem. Na krém dát maliny. Po vychlazení dort obmazat. U spodku dortu špachtlí natřeme malinový rozvar, který je nutno přecedit.

  4. Nahoru na dort položíme dva zmrzlinové kornouty, které naplníme ovocem. Ovoce spustíme i po stěnách dortu, stačí opatrně vtlačit do krémů. Nakonec přidat snítku z bezového keře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!