Žampiony dušené na víně s uzeným tofu

Recepty, Houby

Suroviny

100 g žampionů
60 g cukety
2 lžíce nasekané petrželky
Asi 30 ml bílého vína
1 lžíce oleje
100 g uzeného tofu
20 g sýra s modrou plísní
Sůl
(bulgur)

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony nakrájíme na větší kusy (na poloviny), cuketu nakrájíme na větší kostky.

  2. Na pánvi rozpálíme olej. Žampiony orestujeme dozlatova, přidáme cuketu a lehce osolíme. Opékáme ještě asi dvě minuty a zasypeme petrželí, podlijeme vínem a necháme vydusit. Tofu nakrájíme na kostky, přimícháme k houbám a prohřejeme. (Smícháme s uvařeným bulgurem).

  3. Na talíři posypeme rozdrobeným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!