Vepřové plátky v hořčici

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky (cca 650-700 g)
plnotučná hořčice
sůl
2 cibule
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky omyjeme a z obou stran osolíme. Pekáček polijeme olejem nebo poklademe sádlem.

  2. Plátky potřeme z jedné strany hořčicí, natřenou stranou je položíme do pekáčku a potřeme je hořčicí i na druhé straně, a znovu pokapeme olejem nebo poklademe sádlem. Necháme odležet v lednici přes noc, klidně i celý den.

  3. Druhý den cibuli nakrájíme na kolečka a posypeme jí plátky.

  4. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a pekáček i s víkem dáme péct. Kontrolujeme cca každých 20-30 minut, v případě potřeby trochu podlijeme vodou - plátky by neměly být potopené, jen aby se nepřipalovaly.

  5. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!