Domácí bramborové gnocchi
Recepty, PřílohyPostup Domácí bramborové gnocchi
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brambory ve slupce. Ještě horké je oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto. Opravdu jen zlehka, žádné velké a dlouhé hnětení. Těsto má být pevné, ale měkké.
Z částí těsta vyválíme na desce prameny asi 2 cm silné, které nařežeme na kousky. Jednotlivé kousky pak zakulatíme o hroty vidličky, která v nich zároveň zanechá charakteristické rýhy. Hotové odkládáme na vál, posypaný hrubou moukou. Několik kousků můžeme zkusit uvařit - pokud by se rozvářely, je třeba přidat trochu mouky.
Všechny gnocchi uvaříme v dostatečně velkém hrnci s vodou, když vyplavou napovrch, jsou hotové.