Domácí anglická slanina
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřového bůčku
- 4 stroužky česneku
- 3 dkg pragandy
- 4-5 PL cukru krystal
- 3-4 PL sójové omáčky
- sůl
- vodu
Postup Domácí anglická slanina
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bůček bez kosti posypeme ze všech stran pragandou a nakrájenými plátky česneku, uzavřeme do libovolné nádoby a necháme v chladnu bez povšimnutí 3-4 týdny.
Naložený bůček opláchneme a dáme vařit do osolené vody cca 1 hodinu.
Z cukru uděláme tmavý karamel, který rozředíme sójovkou a trochou vody aby byla mírně hustá tekutina.
Uvařený bůček necháme okapat a celý ho potřeme karamelem, takto připravený bůček dáme do vyhřáté trouby na 120-130°C a zasušujeme cca 3-4 hodiny při mírně pootevřených dvířkách. Za tu dobu 2x-3x mírně polijeme karamelem.