Domácí anglická slanina

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g vepřového bůčku
4 stroužky česneku
3 dkg pragandy
4-5 PL cukru krystal
3-4 PL sójové omáčky
sůl
vodu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček bez kosti posypeme ze všech stran pragandou a nakrájenými plátky česneku, uzavřeme do libovolné nádoby a necháme v chladnu bez povšimnutí 3-4 týdny.

  2. Naložený bůček opláchneme a dáme vařit do osolené vody cca 1 hodinu.

  3. Z cukru uděláme tmavý karamel, který rozředíme sójovkou a trochou vody aby byla mírně hustá tekutina.

  4. Uvařený bůček necháme okapat a celý ho potřeme karamelem, takto připravený bůček dáme do vyhřáté trouby na 120-130°C a zasušujeme cca 3-4 hodiny při mírně pootevřených dvířkách. Za tu dobu 2x-3x mírně polijeme karamelem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!