Křupavé tyčinky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 g hladké mouky
- 10 g droždí
- 50 ml mléka
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky kmínu
- 125 g tuku
- Na potření:
- 1 vejce
Postup Křupavé tyčinky
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobené droždí. Promícháme, přikryjeme a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, kmín, sůl, změklý tuk, vykynutý kvásek a vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu.
Těsto dáme na dvě hodiny do ledničky. Připevníme na stůl mlýnek na maso s nástavcem a nameleme tyčinky, které dáváme na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme solí. Použijeme podle chuti na posypání sezam, kmín, mák.
Dáme je péct do trouby vyhřáté na 200°C asi na 10 minut dozlatova.