Křupavé tyčinky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 g hladké mouky
10 g droždí
50 ml mléka
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky kmínu
125 g tuku
Na potření:
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobené droždí. Promícháme, přikryjeme a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, kmín, sůl, změklý tuk, vykynutý kvásek a vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu.

  2. Těsto dáme na dvě hodiny do ledničky. Připevníme na stůl mlýnek na maso s nástavcem a nameleme tyčinky, které dáváme na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme solí. Použijeme podle chuti na posypání sezam, kmín, mák.

  3. Dáme je péct do trouby vyhřáté na 200°C asi na 10 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!