Cuketová polévka s mátou a hráškem
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g cukety
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 50 g mraženého hrášku
- Snítka máty
- 1 vrchovatá lžíce nasekané máty
- 100 ml sójové smetany
Postup Cuketová polévka s mátou a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme cuketu nakrájenou na kostky, promícháme, osolíme a zalijeme vývarem. Dáme vařit.
Když je cuketa měkká, přidáme mátu, stáhneme z plotny. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem. Kdo chce, může polévku přecedit, aby byla hladší.
Do polévky přidáme hrášek, povaříme dvě minuty a zjemníme nakonec smetanou. Dosolíme.