Cuketová buchta:D

Recepty, Moučníky

Suroviny

2,25 hrnku hladké mouky
2 plné lžíce kakaa
1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky soli
1,5 hrnku cukru
1 lžíce sušeného kardamonu nebo perníkového koření nebo mleté skořice
1/2 hrnku rozpuštěného másla
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1/2 hrnku podmáslí (kyšky nebo jogurtu nebo jen mléko nebo kefírové mléko apod.)
2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety (zhruba jedna střední cuketa)
Na posypání:
150 g nahrubo nasekaných mandlí nebo ořechů
100 g nahrubo nasekané hořké čokolády na vaření (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse si smícháme třtinový cukr s olejem a máslem a po jednom zašleháme vejce. Do této tekuté směsi pak po částech přisypáváme sypkou směs a přiléváme syrovátku (podmáslí, kefír). Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou cuketu, promícháme a vlijeme na klasický velký plech s vysokým okrajem.

  2. Posypeme nahrubo posekanou hořkou čokoládou a mandlemi a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi třičtvrtě hodiny. Pokud po vpíchnutí špejle těsto nelepí, je hotovo a můžeme tuhle voňavou dobrotu vytáhnout z trouby. Necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!