Cuketa zapečená s lilkem, žampiony a mletým masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší cuketa
1 lilek
5 větší žampiony
1 kg mletého vepřového masa (např. bůčku)
1 rajčatový protlak
oregano
tvrdý sýr
pepř sůl
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy a před přidáním veškerých přísad dáme do masa trochu ledové vody a promícháme (rada babiček, maso tak bude šťavnatější). Vmícháme tři špetky pepře, tři špetky soli, protlak a rozmačkaný česnek.

  2. Poté vymažeme pekáč, nebo potřeme olejem a klademe do něj vrstvy. Na kolečka nakrájenou cuketu, potřeme tenkou vrstvou masa. Na maso po celé délce nahusto posázíme nakrájené žampiony a posypeme oreganem.

  3. Potřeme zbytkem masa a na maso tence nakrájený lilek opět po celé délce. Nyní celé pokryjeme tvrdým plátkovým sýrem, nebo nastrouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C, do té doby než sýr zezlatový. Podáváme s rozpečenou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!