Játrová směs ze zeleninou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 350 g kuřecích jater (nebo králičích)
- 150 g červené papriky
- 120 g pórku
- 120 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plnější lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- feferonka nebo chilli paprička, dle chuti
- 1 lžíce sojové omáčky
- sůl
- pepř mletý
- olej nebo špek
Postup Játrová směs ze zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji nebo drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na klínky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit osolená a opepřená játra. Ano, osolená, nebojte se, neztvrdnou.
Po osmažení jater přidáme do pánve pokrájenou papriku, pórek a dále smažíme do jejich povadnutí. Následně přidáme osmažit i nasekaný česnek a plnější lžíci protlaku, vše promícháme, přidáme sojovou a chilli sladkou omáčku, případně feferonku dle chuti a 3 až 4 lžíce vody.
Vše krátce podusíme a můžeme podávat.
Podáváme s čerstvým chlebem, opečeným toustem či topinkou, hranolky nebo bramborem. Dozdobit můžeme nasekanou petrželkou, pažitkou nebo lahůdkovou cibulkou.