Srnčí hřbet s vinnou klobásou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix
300 g vinná klobása (na délku formy srnčího hřbetu)
sůl
pepř
1/4 kg listového špenátu - já jsem měla mražený
1 lžíce olivového oleje
1 vejce
2 hrsti jáhlových vloček instantních

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci olivového oleje orestujeme špenát asi 5 minut.

  2. V míse smícháme obě masa, vejce, špenát, jáhlové vločky, sůl a pepř podle chuti každého. Směs necháme asi 10 minut odstát.

  3. Formu srnčího hřbetu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Formu naplníme do poloviny směsí, doprostřed dáme vinnou klobásu a na ni dáme opět masovou směs. Dáme zapéc do trouby asi na 3/4 hodinky na 150 stupňů. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!