Srnčí hřbet s vinnou klobásou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa mix
- 300 g vinná klobása (na délku formy srnčího hřbetu)
- sůl
- pepř
- 1/4 kg listového špenátu - já jsem měla mražený
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 vejce
- 2 hrsti jáhlových vloček instantních
Postup Srnčí hřbet s vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci olivového oleje orestujeme špenát asi 5 minut.
V míse smícháme obě masa, vejce, špenát, jáhlové vločky, sůl a pepř podle chuti každého. Směs necháme asi 10 minut odstát.
Formu srnčího hřbetu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Formu naplníme do poloviny směsí, doprostřed dáme vinnou klobásu a na ni dáme opět masovou směs. Dáme zapéc do trouby asi na 3/4 hodinky na 150 stupňů. Podáváme s bramborovou kaší.