Kolejní špagety

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

olivový olej
střední cibulka
20 dkg libovější slaniny
menší lilek
5 rajčat
6 stroužků česneku
bazalka
oregano
tymián
3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
špagety nebo jiné těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Doporučuji si všechny suroviny dopředu nakrájet na kostičky. Zkušené kuchařky jistě zvládnou krájet za chodu, ale já miluju mít vše srovnané v mističkách a postupně vsypávat na pánev.

  2. Prvně na troše olivového oleje osmahneme cibulku jen do sklovata a přidáme slaninu na kostičky, opět trochu osmažíme a přidáme lilek. Ten vsákne hodně oleje, takže podle potřeby doplníme.

  3. Současně s lilkem přidáváme 3 stroužky česneku na plátky, až lilek trochu změkne, přidáme rajčátka a dusíme do té doby než se rajčata rozbřednou, přisypeme koření, doporučuji italské bylinky, ale proti gustu...

  4. Na závěr vše spojíme protlakem, chvíli prohřejeme, stáhneme z plotny a prolisujeme česnek dle chuti. S těstovinami a strouhaným sýrem výborná kombinace.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!