Pikant pomazánka z pečeného vepřového masa
Recepty, PomazánkySuroviny
- cca 350 g pečeného vepřového masa
- cca 100 g vepřového sádla nebo výpeku z vepřového masa
- cca 100 g cibule
- cca 60 g sterilované červené papriky
- cca 100 g nakládaných okurek
- cca 60 g hořčice plnotučné
- feferonky, chilli paprička či kozí rohy dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- sůl dle chuti
Postup Pikant pomazánka z pečeného vepřového masa
Postup přípravy receptu
-
Pečené vepřové maso (nejlépe z bůčku) pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kam dáme i výpek z masa nebo sádlo. Přidáme drobně pokrájenou sterilovanou papriku, kyselé okurky a cibuli. Pomazánku dochutíme dle vlastní chuti do požadované ostrosti troškou feferonek nebo kozích rohů, chilli papričkou, případně feferonkovou pastou.
Vše zakápneme hořčicí, opepříme, promícháme a případně ještě osolíme.
Po krátkém proležení mažeme na plátky čerstvého chleba, který můžeme posypat pokrájenou lahůdkovou cibulkou, natí pažitky či petrželky...