Cottage syr enchilada (tortilla)

Recepty, Ostatní

Suroviny

400 g hoveziho mleteho masa
1 rozmackany cesnekovy strouzek
1 mensi cibule drobne nakrajena
1 zelena paprika drobne nakrajena
1/2 kavove lzicky chili prasku
1/2 kavove lzicky oregana (dobromysli)
1/4 kavove lzicky palivych paprikovych vlocek
125 ml vody
1 polevkova lzice citronove stavy
1 hrnecek (250 ml) cottage syr (tvaroh)
1 polevkova lzice strouhaneho parmesanu
10 tortillas (velikost 15 cm - 20 cm v prumeru)
3/4 hrnecku nastrouhane mozzarelly a asi 3/4 hrnecku salsy (omacky) ostre podle vasi chuti
sul a pepr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na vetsi panev dame umlete hovezi maso a pri stredni teplote opekame maso pri stalem michani do zhnednuti. Asi 5 az 10 minut. Potom pridame rozmackany cesnek, nakrajenou cibuli a papriku. Dusime bez prikryti, tak dlouho, az cibule a paprika zmeknou. Primichame chilli prasek, susene oregano, palive paprikove vlocky, pridame sul a pepr podle sve chuti. Dale pridame vodu, citronovou stavu, cottage syr a parmesan. Nechame asi 5 min. dusit bez prikryti.

  2. Na kazdou tortillu dame asi tak pul hrnicku pripraveneho masa a dobre tortillu zavineme, tak pokracujeme se vsemi deseti. Nizky pekacek trochu vymazeme olejem a tortily do neho narovname. Na stred kazde tortilly dame salsu a posypeme mozzarellou. Dame do trouby, predehrate na 180 stupnu Celsia a neprikryte zapekame priblizne 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!