Čokoládový dort (snadný)

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
2 rovné lžičky kypřicího prášku
30 g holandského kakaa
170 g cukru
1 vanilkový cukr
150 g rozpuštěného a vychladlého másla (nebo Hery)
125 ml podmáslí
4 vejce
Krém:
100 g másla
200 g čokolády na vaření
200 ml smetany ke šlehání
70 g moučkového cukru
Zdobení:
dle fantazie - já například použila rozpuštěnou hořkou čokoládu, zmrzlinový kornoutek a pařížskou šlehačku

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme do mísy sypké suroviny, pak přidáme vše ostatní a pořádně promícháme, až vznikne hladké těsto, které dáme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 22 cm (já mám formu větší, dělám tedy 2 dávky). Pečeme na 180°C cca 45 minut, ale raději spoléhejte na zkušenosti s vlastní troubou.

  2. Mezitím, co se peče dort, připravíme krém. Ve vodní lázní rozpustíme všechny přísady a necháme vychladnout. Rychlejší chladnutí je v mrazáku či lednici za občasného promíchání.

  3. Když je dort upečený a vychladlý, rozkrojíme, namažeme ztuhlým krémem a ozdobíme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!