Chřestová polévka s pórkem

Recepty, Polévky

Suroviny

svazek zeleného chřestu
cca 15 cm pórku
100 ml smetany na vaření
kousek másla
1 l zeleninového vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odkrojíme spodní 2/3 stonků, konce uřízneme asi 1cm od nejširší části. Zelený chřest se nemusí loupat, ale kdo chce, může spodní části zbavit slupky škrabkou na brambory. Horní třetinu chřestu vložíme do polévky později, aby se špičky zbytečně nerozvařily. Pórek nakrájíme na kostičky nebo kolečka, je to jedno, polévku stejně rozmixujeme.

  2. Na másle orestujeme pozvolna pórek, malinko ho osolte, nebude vám hnědnout. Přidáme na kousky nakrájený chřest (spodní části), přilijeme vývar a dosolíme. Vaříme cca 15 minut, poté polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. V této fázi přidáme pokrájený zbytek chřestu a přilijeme smetanu. Necháme ještě vařit, dokud není chřest na skus. Případně dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!