Chřestová polévka s pórkem
Recepty, PolévkySuroviny
- svazek zeleného chřestu
- cca 15 cm pórku
- 100 ml smetany na vaření
- kousek másla
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl
Postup Chřestová polévka s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Z chřestu odkrojíme spodní 2/3 stonků, konce uřízneme asi 1cm od nejširší části. Zelený chřest se nemusí loupat, ale kdo chce, může spodní části zbavit slupky škrabkou na brambory. Horní třetinu chřestu vložíme do polévky později, aby se špičky zbytečně nerozvařily. Pórek nakrájíme na kostičky nebo kolečka, je to jedno, polévku stejně rozmixujeme.
Na másle orestujeme pozvolna pórek, malinko ho osolte, nebude vám hnědnout. Přidáme na kousky nakrájený chřest (spodní části), přilijeme vývar a dosolíme. Vaříme cca 15 minut, poté polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. V této fázi přidáme pokrájený zbytek chřestu a přilijeme smetanu. Necháme ještě vařit, dokud není chřest na skus. Případně dochutíme.