Čokoládové kuličky z Brazílie

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g čokolády na vaření
1/2 kelímku smetany
1 balení čokoládové rýže

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme vodu a postavíme na něj polévkový talíř nebo hlubší misku. Pomalu zahříváme. Do talíře položíme čokoládu na vaření a počkáme, až se rozpustí. Zhruba po 5 minutách je čokoláda rozpuštěná.

  2. Do dalšího hrnce nalijeme smetanu a za stálého míchání ji přivedeme k varu.

  3. Hrnec sejmeme z plotny a do smetany pomalu vmícháme čokoládu z talíře. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. Nejlépe přes noc necháme hmotu vychladnout v lednici.

  4. Hmota přes noc dostatečne ztuhne, nemusíte se bát, že by kuličky nešly tvarovat.

  5. Do misky nasypeme cukrářské zdobení, hmotu odebíráme a rukama z ní děláme malé kuličky. Ty postupně obalujeme ve zdobení.

  6. Hotové kuličky dáváme do papírových košíčků a uchováváme v lednici, jedině tak si totiž udrží tvar.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!