Vykoštěná marinovaná kuřecí stehna bez kůže
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g vykoštěných kuřecích stehen bez kůže
- 2 PL citronového oleje
- 1 PL citronové kůry
- čerstvý zázvor asi 2 cm (nastrouhaný)
- 1 KL lístků čerstvého rozmarýnu
- 1/2 cibule nakrájené nadrobno
- 1 Pl sušeného medvědího česneku
- 1 KL maďarského koření Grešík (restovaná cibule, vločky paprik a rajčat)
- 3-4 kousky sušených rajčat
Postup Vykoštěná marinovaná kuřecí stehna bez kůže
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky.
Olej, citronovou kůru, nastrouhaný zázvor, cibuli, medvědí česnek, lístky rozmarýnu, koření, sušená nakrájená rajčata dáme do misky. Vše smícháme dohromady.
Do marinády přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme marinovat přes noc.
Maso zprudka opečeme, když se maso zatáhne, stáhneme plyn a necháme ještě asi 5 minut restovat, maso mícháme, aby se nepřipálilo.