Filet z mořského vlka s dýňovo-bramborovým pyré

Recepty, Ryby

Suroviny

filety z mořského vlka
přepuštěné máslo - ghí
sůl
čerstvě mletý pepř
zeleninový vývar
dýně hokaido
brambory
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího hrnce nalijeme vývar a přidáme kousky dýně a brambory v poměru 2:1. Osolíme a uvedeme do varu. Regulujeme množství vývaru. Neměl by po 20 minutách zůstat skoro žádný. Jakmile je dýně s brambory uvařena, vmícháme oříšek másla a rozšleháme na pyré.

  2. Filety z mořského vlka za pomoci pinzety zbavíme kostí, osolíme a opepříme. Kůži na povrchu dvakrát prořízneme, ale jen lehce, aby se nám porce ryby na pánvi nezkroutila. Do pánve dáme lžíci přepuštěného másla. Filet z obou stran zlehka poprášíme hladkou moukou. Opečeme nejprve kůží dolů a když kůže filetu krásně zezlátne, tak opatrně porce otočíme a opečeme rychle krátce i z druhé strany. Podáváme s dýňovo-bramborovým pyré a zdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!