Smažené tresčí filety
Recepty, RybySuroviny
- 4 ks filetů tresky
- 1 vejce
- 2 PL mléka
- hladká mouka
- italská strouhanka
- 1/2 citrónu a limetky - nakrájené na půlměsíčky
- sůl
- mletý pepř čtyř barev
- citrónová šťáva
- rostlinný olej
Postup Smažené tresčí filety
Postup přípravy receptu
-
Porce tresky omyjeme, dobře osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme citrónem.
V hlubší misce ušleháme mléko a vejce, poté rybí maso obalíme v mouce, vajíčkové směsi a strouhance. Zvolna z obou stran osmažíme na oleji.
Podávala jsem s jemným bramborovým salátem, obložíme citronovými a limetkovými proužky (pokud by si někdo přál maso dále pokapat) a coleslaw salátem.