Krkovička na víně a tymiánu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovičky
- 5 snítek čerstvého tymiánu
- 150 ml bílého vína
- 1 lžička mleté sladké papriky
- vývar
- olivový olej
- 50 g másla
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- Omáčka:
- zavařené brusinky
- práškové chilli
- větší lístky čerstvé bazalky
Postup Krkovička na víně a tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky jemně naklepeme a na krajích nařízneme.
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme maso a zprudka orestujeme.
Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, které necháme vyvařit.
Podlijeme troškou vývaru /maso nesmí být celé ponořené/, přidáme snítky tymiánu, poprášíme paprikou a dusíme doměkka. Je-li třeba, během dušení přidáme další vývar.
Omáčka: nahřejeme zavařené brusinky, promícháme s chili / množství podle chuti / a necháme vychladnout.
Brusinky servírujeme přímo na talířích na větších lístkách bazalky, která je příjemně ovoní.