Krkovička na víně a tymiánu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky
5 snítek čerstvého tymiánu
150 ml bílého vína
1 lžička mleté sladké papriky
vývar
olivový olej
50 g másla
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
Omáčka:
zavařené brusinky
práškové chilli
větší lístky čerstvé bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky jemně naklepeme a na krajích nařízneme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme maso a zprudka orestujeme.

  3. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, které necháme vyvařit.

  4. Podlijeme troškou vývaru /maso nesmí být celé ponořené/, přidáme snítky tymiánu, poprášíme paprikou a dusíme doměkka. Je-li třeba, během dušení přidáme další vývar.

  5. Omáčka: nahřejeme zavařené brusinky, promícháme s chili / množství podle chuti / a necháme vychladnout.

  6. Brusinky servírujeme přímo na talířích na větších lístkách bazalky, která je příjemně ovoní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!