Masové placičky s patizonem, syrečkem a ostrým přelivem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého vepřového masa (nebo kuřecího masa)
1 svazek jarní cibulky
1 vejce
sůl
čerstvý mletý pepř
nasekaný libeček
1 balíček pokrájených syrečků (nebo nahrubo nastrouhaných)
4 rajská jablíčka
2 plátky pokrájeného patizonu (nebo nahrubo nastrouhaného patizonu)
3 lžíce Solamylu (strouhanky)
olej
kmín
Na přeliv:
1 PL hořčice
2 nasekané chilli papričky
olivový olej
(syrecky - nechtěji nakočit v tabulce ikdyz jsou v přehledu surovin)

Postup přípravy receptu

  1. K mletému masu přidáme omytou pokrájenou cibulku s natí, omytá pokrájená rajčátka a další uvedené suroviny. Vše dobře promícháme a necháme do druhého dne v lednici uležet.

  2. Uděláme menší hromádky, které upravíme do tvaru placiček, které posypeme kmínem.

  3. Pečeme na plechu s olejem nebo s pečicím papírem.

  4. Na talíři upečené placičky přelijeme ostrým přelivem. Příloha: pečené nebo vařené brambory (+ pivko).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!