Masové placičky s patizonem, syrečkem a ostrým přelivem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého vepřového masa (nebo kuřecího masa)
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 vejce
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- nasekaný libeček
- 1 balíček pokrájených syrečků (nebo nahrubo nastrouhaných)
- 4 rajská jablíčka
- 2 plátky pokrájeného patizonu (nebo nahrubo nastrouhaného patizonu)
- 3 lžíce Solamylu (strouhanky)
- olej
- kmín
- Na přeliv:
- 1 PL hořčice
- 2 nasekané chilli papričky
- olivový olej
- (syrecky - nechtěji nakočit v tabulce ikdyz jsou v přehledu surovin)
Postup Masové placičky s patizonem, syrečkem a ostrým přelivem
Postup přípravy receptu
-
K mletému masu přidáme omytou pokrájenou cibulku s natí, omytá pokrájená rajčátka a další uvedené suroviny. Vše dobře promícháme a necháme do druhého dne v lednici uležet.
Uděláme menší hromádky, které upravíme do tvaru placiček, které posypeme kmínem.
Pečeme na plechu s olejem nebo s pečicím papírem.
Na talíři upečené placičky přelijeme ostrým přelivem. Příloha: pečené nebo vařené brambory (+ pivko).