Jáhly s dušenou mrkví na kari
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek jahel
- 1,5 hrnku zeleninového vývaru nebo vody
- 3 mrkve
- 1 velká cibule
- 2 lžičky kari koření
- sůl
Postup Jáhly s dušenou mrkví na kari
Postup přípravy receptu
-
Jáhly přebereme a 3x spaříme vroucí vodou (zbavíme je tím hořkosti).
Poté je nasypeme do 1.5-násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu, a na mírném ohni vaříme 15 minut, až se všechna voda vsákne.
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme kari koření a krátce orestujeme, aby se rozpustilo v tuku a rozvonělo.
Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 10 minut podusíme.
Vmícháme do uvařených jahel, přiklopíme pokličkou a necháme asi 10 minut dojít“, aby se propojily chutě. Podle potřeby dosolíme.