Penne se žampiony na smetaně
Recepty, TěstovinySuroviny
- 50 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 g žampionů
- 50 ml bílého vína
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
- špetka muškátového oříšku
- těstoviny penne
- strouhaný sýr
Postup Penne se žampiony na smetaně
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a orestujeme žampiony pokrájené na plátky. Podlijeme vínem a smetanou, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a chvilku povaříme, tzv. zredukujeme – omáčka nám zhoustne.
Na závěr dochutíme pepřem a sekanou petrželkou. Penne si uvaříme dle návodu, na talíři poléváme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem, nejlépe typu parmazán.