Penne se žampiony na smetaně

Recepty, Těstoviny

Suroviny

50 g másla
1 lžíce olivového oleje
500 g žampionů
50 ml bílého vína
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
zelená petrželka
špetka muškátového oříšku
těstoviny penne
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a orestujeme žampiony pokrájené na plátky. Podlijeme vínem a smetanou, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a chvilku povaříme, tzv. zredukujeme – omáčka nám zhoustne.

  2. Na závěr dochutíme pepřem a sekanou petrželkou. Penne si uvaříme dle návodu, na talíři poléváme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem, nejlépe typu parmazán.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!