Nakládané cuketové karbanátky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 kg cukety
1 lžíce soli
3-4 vejce
150 g sýr cihla
2 lžíce solamylu
1-2 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
2 cibule
strouhanka na zahuštění
pepř
Vegeta podle chuti
1,5 l vody
0,1 l octa
1 lžíce cukru
1 lžička soli
4 sacharíny
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme omyté a oloupané cukety na hrubé nudličky do větší mísy, přidáme k nim sůl a necháme hodinu stát. Vymačkáme z cukety nashromážděnou vodu, přidáme vejce, nastrouhaný sýr eidam, solamyl, hladkou mouku, rozdrcený oloupaný česnek, koření, nakrájené cibule najemno, zamícháme a všechno zahustíme strouhankou.

  2. Směs nabíráme na velkou lžíci a tvarujeme karbanátky (nebo kuličky), které obalujeme ve strouhance a smažíme dozlatova.

  3. Cuketové karbanátky necháme vychladit, naskládáme do větší sklenice, zalijeme je nálevem a proložíme cibulí. Takto naložené cuketové karbenátky vložíme do lednice a necháme jeden až dva dny odstát, aby nasákly nálev. Výtečná varianta utopenců.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!