Nakládané cuketové karbanátky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 kg cukety
- 1 lžíce soli
- 3-4 vejce
- 150 g sýr cihla
- 2 lžíce solamylu
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- strouhanka na zahuštění
- pepř
- Vegeta podle chuti
- 1,5 l vody
- 0,1 l octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 4 sacharíny
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
Postup Nakládané cuketové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme omyté a oloupané cukety na hrubé nudličky do větší mísy, přidáme k nim sůl a necháme hodinu stát. Vymačkáme z cukety nashromážděnou vodu, přidáme vejce, nastrouhaný sýr eidam, solamyl, hladkou mouku, rozdrcený oloupaný česnek, koření, nakrájené cibule najemno, zamícháme a všechno zahustíme strouhankou.
Směs nabíráme na velkou lžíci a tvarujeme karbanátky (nebo kuličky), které obalujeme ve strouhance a smažíme dozlatova.
Cuketové karbanátky necháme vychladit, naskládáme do větší sklenice, zalijeme je nálevem a proložíme cibulí. Takto naložené cuketové karbenátky vložíme do lednice a necháme jeden až dva dny odstát, aby nasákly nálev. Výtečná varianta utopenců.