Kuřecí na smetaně se žampiony a haluškami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1300 g kuřecích stehen
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 100 ml sladké smetany
- 200 ml zakysané smetany
- 5 bobkových listů
- pepř
- sůl
- troška Vegety
- mletá červená paprika
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- olej
- hladká mouka podle potřeby
- kuřecí vývar
Postup Kuřecí na smetaně se žampiony a haluškami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna překrojíme na polovinu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme posolené okořeněné maso a přikryjeme. Dusíme pět minut, pak posypeme maso jemně červenou mletou paprikou a trochou vegety, podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou, ve které jsme rozmíchali trochu rajčatového protlaku, přidáme i bobkové listy. Asi po dvaceti minutách přidáme nakrájené žampiony. Dusíme do změknutí masa.
Smícháme sladkou a kyselou smetanu s hladkou moukou a trochou vody a přidáme k masu. Dosolíme podle chuti. Zátřepku chvíli povaříme a po odstavení ze sporáku přidáme plátek másla na zjemnění.
Podáváme s haluškami, těstovinami nebo s knedlíkem.