Vepřové koleno na medu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřové koleno (cca 2 porce)
- Marináda:
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce grilovacího koření
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce medu
- provensálské bylinky
- kari
Postup Vepřové koleno na medu
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno vložíme do pekáče a připravíme marinádu, kterou na něj následně nalijeme.
V misce smícháme všechny ingredience, tedy olej, grilovací koření, sladkou chilli omáčku, šťávu z citronu, med, provensálské bylinky a kari. Případně dle chuti cokoli jiného.
Poté, co máme marinádu připravenou, přelijeme jí vepřové koleno a dáme uležet do ledničky. Ideálně tak cca na 2 dny. Stačí však alespoň pár hodin.
Pak dáme péct do trouby, přikryté alespoň alobalem, na 180°C cca na 2 hodiny.
Hodí se k tomu pečivo nebo brambory. Případně dle vlastní chuti.