Hovězí játra v pikantní omáčce
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- Suroviny pro 4 osoby:
- 600 g hovězích jater
- 600 g červených paprik
- 2 velké cibule
- 1 malá mrkev
- 4 stroužky česneku
- 2 sušené chilli papričky
- 1 lžička skořice
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžíce kari koření
- kokosový olej
Postup Hovězí játra v pikantní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Játra zbavíme největších a nejtužších blan a nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nasekáme na drobno.
V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev, cibuli a česnek. Pak přihodíme kostky masa, kari koření a skořici a na prudkém ohni restujeme.
Nakonec přidáme mletou papriku a rozdrobené chilli papričky a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou, necháme dusit a mezitím si nakrájíme papriku.
Zvolila jsem červenou pro její sladkou chuť – vám radím totéž, protože s jiným druhem jídlo rozhodně nebude tak krásně sladce pikantní:)
Papriku přidáme do hrnce asi po 20 minutách dušení masa a povaříme - musí být měkká a sladká, ale ne rozvařená a kašovitá. V mém případě to bylo 10 minut. A je hotovo:-)
K játrům se sice tradičně jí rýže, což nikomu neberu, ale osobně mám raději kombinaci maso + zelenina. Zdá se mi to takové šťavnatější, zkrátka ideální na léto:-)