Hovězí játra v pikantní omáčce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

Suroviny pro 4 osoby:
600 g hovězích jater
600 g červených paprik
2 velké cibule
1 malá mrkev
4 stroužky česneku
2 sušené chilli papričky
1 lžička skořice
1 lžička mleté papriky
1 lžíce kari koření
kokosový olej

Postup přípravy receptu

  1. Játra zbavíme největších a nejtužších blan a nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nasekáme na drobno.

  2. V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev, cibuli a česnek. Pak přihodíme kostky masa, kari koření a skořici a na prudkém ohni restujeme.

  3. Nakonec přidáme mletou papriku a rozdrobené chilli papričky a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou, necháme dusit a mezitím si nakrájíme papriku.

  4. Zvolila jsem červenou pro její sladkou chuť – vám radím totéž, protože s jiným druhem jídlo rozhodně nebude tak krásně sladce pikantní:)

  5. Papriku přidáme do hrnce asi po 20 minutách dušení masa a povaříme - musí být měkká a sladká, ale ne rozvařená a kašovitá. V mém případě to bylo 10 minut. A je hotovo:-)

  6. K játrům se sice tradičně jí rýže, což nikomu neberu, ale osobně mám raději kombinaci maso + zelenina. Zdá se mi to takové šťavnatější, zkrátka ideální na léto:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!