Kuřecí tlačenka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře cca 1000 -1200 g
- 3 - 4 skelety
- 5 - 6 stroužků utřeného česneku
- 1 cibule
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček celého pepře
- 20 g čiré želatiny
- sůl
- tlačenková střeva
- potravinový provázek
Postup Kuřecí tlačenka
Postup přípravy receptu
-
Naporcované kuře a skelety uvaříme s kořením a cibulí do měkka. Vody dáváme jen tak, aby maso lehce ponořené. Měkké maso obereme a nakrájíme. Kůže a kosti dáme pryč.
Vývar scedíme a odebereme, abychom měli cca 500 ml. Z toho odebereme asi 100 ml a v teplém rozpustíme želatinu. Zbylý vývar převaříme, přidáme česnek a želatinový vývar, už nevaříme.
Přidáme maso a naplníme tlačenková střeva, které z jedné strany pořádně svážeme potravinářským provázkem. Po naplnění uvážeme i druhý konec. Tlačenku necháme do druhého dne ztuhnout.