Snídaňový chlebík s grahamovou moukou pečený ve formě
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Rozpis na chlebík 1.:
- 250 g hladké mouky
- 150 g grahamové mouky
- 1 zarovnaná lžíce bramborové kaše v prášku
- 1,5 lžičky soli
- 2/3 zarovnané lžičky cukru
- 240 g (ml) vlažné vody
- 1 lžíce oleje
- 15 g čerstvého droždí
- Rozpis na chlebík 2.:
- 200 g hladké mouky
- 200 g grahamové mouky
- 1 zarovnaná lžíce bramborové kaše v prášku
- 1,5 lžičky soli
- 2/3 zarovnané lžičky cukru
- 250 g(ml) vlažné vody
- 1 lžíce oleje
- 18 g čerstvého droždí
- Můžeme přidat
- semínka lněné nebo slunečnicové...
Postup Snídaňový chlebík s grahamovou moukou pečený ve formě
Postup přípravy receptu
-
Prosátou hladkou mouku smícháme s grahamovou moukou, solí a bramborovou kaší.
V mouce uděláme důlek, dáme cukr a část z odměřené vlažné vody, rozdrobíme droždí a zhruba 5 minut necháme.
Místo tohoto postupu si můžeme udělat klasický kvásek, zvlášť.
Pak přidáme zbytek vody, olej a zaděláme vláčné těsto. Nemusí být moc tuhé, jelikož se peče ve formě. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Pak ho vyklopíme na pomoučený vál, zpracujeme do bochánku a z bochánku vyválíme šišku.
Tu vložíme do chlebíčkové formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Pokud ho nemáme, formu mírně vymastíme olejem. Těsto - šišku roztlačíme přes celé dno formy.
Necháme vykynout, vložíme do více předehřáté trouby a po kratším zapečení teplotu zmírníme a dopečeme. Zhruba celkem 40 minut.