Gulášová polévka z líček

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g hovězích líček
100 g cibule
80 g kořenové zeleniny
500 g brambor
10-15 g hladké mouky
sůl
česnek
majoránka
mletý pepř černý
mletá sladká paprika
drcený kmín
sádlo
hovězí vývar z kostí

Postup přípravy receptu

  1. Drobně krájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zasypeme mletou paprikou a ještě krátce smažíme, aby paprika pustila barvu.

  2. Zalijeme vývarem, přidáme na kostičky krájené maso, osolíme, přidáme kmín a pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Ke konci přidáme krájenou nebo strouhanou zeleninu, kostičky brambor a přilijeme i vývar, je-li třeba.

  3. Na pánvičce usmažíme z kousku sádla a mouky tmavší jíšku, kterou pak vmícháme do polévky a provaříme. Polévku dosolíme a ochutíme utřeným česnekem a majoránkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!