Gulášová polévka z líček
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g hovězích líček
- 100 g cibule
- 80 g kořenové zeleniny
- 500 g brambor
- 10-15 g hladké mouky
- sůl
- česnek
- majoránka
- mletý pepř černý
- mletá sladká paprika
- drcený kmín
- sádlo
- hovězí vývar z kostí
Postup Gulášová polévka z líček
Postup přípravy receptu
-
Drobně krájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zasypeme mletou paprikou a ještě krátce smažíme, aby paprika pustila barvu.
Zalijeme vývarem, přidáme na kostičky krájené maso, osolíme, přidáme kmín a pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Ke konci přidáme krájenou nebo strouhanou zeleninu, kostičky brambor a přilijeme i vývar, je-li třeba.
Na pánvičce usmažíme z kousku sádla a mouky tmavší jíšku, kterou pak vmícháme do polévky a provaříme. Polévku dosolíme a ochutíme utřeným česnekem a majoránkou.